mayaajohanson.blogg.se

En tjej på 16 vårar från Skåne. Har ett stort intresse för hästar och ett jobbigt liv som en tonåring. Med denna bloggen vill jag inspirera er och lära er att vara starka genom livet men även våga visa sig svag.

Im back!!

Allmänt Permalink0
Efter en veckas uppehåll är jag nu tillbaka och skriver. En vecka med mycket i skolan och mycket med hästarna. Var tvungen att ta bort något ur mina dagar så jag faktiskt hann med allt och det blev tyvärr bloggen. Men ibland måste man priotera så man inte tappar sig själv under vägen. Något jag tycker är super viktigt då man kan alltid skriva en uppgift lite senare eller rida imorgon, men att glömma bort vem man faktiskt är och må så dåligt så man knappt vet fram eller bak är något jag gärna undviker. Så därför det blev som det blev med bloggen för jag gillar faktiskt att skriva här, att lätta på hjärtat och samma fatta sina dagar. Att kunna få utlopp för sina tankar och bara skriva allt man känner och tänker är underbart. Men skolan och hästar och mig SJÄLV är prio 1 sen får det andra komma som det gör. 
 
Iallafall är det lov nu och jag har "bara" 2 uppgifter från skolan kvar. Ska försöka beta av dem så snabbt jag kan så man är ifatt när jag börjar igen. Så tråkigt och drygt att börja skolan med massa uppgifter i bagaget, känns så tungt och allt blir så jobbigt liksom. Bättre att börja på ny kula och ta an nya upgifter med storm och engagemang. 
 
Uppdatering om hästarna.
ELMIA har alltså inträffat och hänt. Shit var ska jag börja förutom vilken helg jag har haft. Kom ditt med inga förväntningar alls då det var en stor bedrift att faktiskt bara ta mig ditt. Stor arena med mycket att kolla på. I onsdags körde vi upp och jag red inne på arenan på kvällen. Kände igenom han lite och så han hade fått vara inne på banan och kollat på allt innan första kvalet. Torsdagen, nervös Maja från början var överallt och ingenstans. Men sen sa en kompis till mig -hur svårt kan det va bara rid. Helt sant och när jag satte mig upp på Jagger var jag helt lugn och koncentrerad. Gick in i min bubbla och bara red, och satte nollan. Kunde inte riktigt förstå det men jo det var sant nollade första kvalet. Fredag, Andra kvalet skulle ridas och nu handlade om att sätta nollan så finall platsen skulle bli säkrad, då 60 ekipag skulle bli 25. 
 
Kval 2= noll fel+ en placering. Överlycklig Maja och kunde fortfarande inte förstå vad som hade hänt, men finallen på söndagen väntade. Allt var helt galet i mitt huvud och jag kunde inte riktigt förstå allt men allt var sant. Den fantastiska hästen är MIN och ja jag ska rida finalen i WV rising star på ELMIA. Lördagen gick åt till att slappna av lite och även sova ut, rida Jagger ett kort pass och sedan spendera lite tid på mäsan och kolla på några klasser. En bra dag som behövdes efter en väldigt intensiv vecka med mycket nerver. Söndagens finall= rev näst sista hindret. En helt fantastisk runda med många svåra linjer och tre kombination. Han hoppade jätte stort in i en linje där jag skulle ha 3 galoppsprång till en stor oxor. Fick korta ihop han så mycket då han är väldigt stor så han tappade stutsen i galoppen. Han hopade men rev med bakbenen. Kom ändån helt okej på hindret men ja det lila trycket saknades och distansen blev fel, men sånt är livet. Är ändån så extremt nöjd över denna helg. Mina prestationer att faktsikt kunnat hålla alla nerver i styr och gå in och prestera bra, samt Jagger som faktiskt inte kollade på något utan trivdes som fisken i vattnet på den stora banan. Bra helg kan man sammanfatta den som.
 
Ulrika Johanssons foto.
 
Hoppas ni mår bra och njuter av lovet ni som går i skolan. Maja is back och filmer från helgen kommer ikväll.
 
Ulrika Johanssons foto.
 
Den dagen det mailet kom trodde jag aldrig att jag skulle sitta här med så bra resultat i bagaget, älskar livet.
 

Till något helt annat. Jag har uteslutit bloggen lite pågrund av min stavning också. Jag älskar att skriva men "kan" egentligen inte. Har stavning problem och ja visa ord bli pannkaka men hoppas ni förstår ändån. Försöker verkligen kolla igenom mina texter så det blir så bra som möjligt. Men ja bara så ni vet, jag tränar på det och har även påbörjat en utredning i skolan. Ta hand om er.

Här händer grejer

Allmänt Permalink0

Skriv inläggstext 

Metoo

Allmänt Permalink0
Godmorogn på er får jag först börja med, hoppas ni sovit gott. Ni har säkert lagt märke till det nya som kommer upp på era socialla medier över allt. Jag har ,och först förstod jag inte riktigt vad det innebärde och varför alla skrev det på sin status. Nu har jag läst på lite och det har börjat dyka upp på fler ställen än bara facebook och instagram. Jag blir helt rädd och förstumad om hur många det faktiskt är som blivit utsata för detta. Någon som har rört en annan människa mot deras vilja, hur många människor det finns som inte förstår ett nej. Är inte det de första orden man lär sig i livet förutom mamma. För helt ärligt alla vet väl vad nej betyder, ifall du inte vet det får du nog ta och söka upp det. Hur många människor det finns som inte vet vad ditt och mitt är , som inte kan aceptera att allt är inte ditt. Min kropp och du rör inte den ifall jag inte vill, enkel fakta och en sak alla människor borde veta. 
 
Rullade igenom facebook nu på morgonen och där kommer bara fler och fler som vågar erkänna vad dem faktiskt varit med om. Det är bra, det är viktigt att våga prata om det. Att våga säga att ja jag har blivit utsatt för det och nä det är inte mitt fel. För det är just det många tjejer först tänker efter en sådanhära sak, men tjejer NEJ det är verkligen inte erat fel. Ni kan inte hjälpa att ni är super snygga och killarna vet att dem inte kan få er. Tryck inte ner er och klaga ner er själva för ni är gryma och snygga, det är killen som är dum i huvudet rent ut sagt. Jag blir så fruktansvärt rädd och ororlig vart detta samhälle faktiskt är påväg. Det känns som att är det verkligen varje tjejs framtid att vara med om något sånt här. Är det verkligen så vår framtid ser ut, när ska detta sluta och hur mycket ska behöva hända innan någon sätter stopp. 
 
Politikerna pratar om saken ja jag vet men har det skett någon förändring? nä inte vad jag vet, känns bara som det blir värre och värre. Tills nu , det känns faktiskt som att med hjälp av denna hashtagen får folk upp ögonen. Människor börjar inse vilket stort problem det faktiskt är i dagens samhälle. Även att tjejern som sagt öppnar upp sig och säger jag har också blivit utsatt. Detta är inte okej och det är inget jag vill att någon ska bli utsatt för. Bli ifrån tagen ens egna rättigheter och faktiskt ens egen stolthet. Fruktansvärt och så oaceptabelt, ingen ska ha den makten över en och ingen ska låta sig trycka ner oss tjejer på det sättet. Våga stå upp och våga sätta ner foten.
 
#Metoo
 
Bildresultat för metoo
Till top