majaajohanson.blogg.se

En tjej på 19 vårar från Skåne. Har ett stort intresse för hästar och ett jobbigt liv som en tonåring. Med denna bloggen vill jag inspirera er och lära er att vara starka genom livet men även att våga visa sig svag.

Metoo

Allmänt Permalink0
Godmorogn på er får jag först börja med, hoppas ni sovit gott. Ni har säkert lagt märke till det nya som kommer upp på era socialla medier över allt. Jag har ,och först förstod jag inte riktigt vad det innebärde och varför alla skrev det på sin status. Nu har jag läst på lite och det har börjat dyka upp på fler ställen än bara facebook och instagram. Jag blir helt rädd och förstumad om hur många det faktiskt är som blivit utsata för detta. Någon som har rört en annan människa mot deras vilja, hur många människor det finns som inte förstår ett nej. Är inte det de första orden man lär sig i livet förutom mamma. För helt ärligt alla vet väl vad nej betyder, ifall du inte vet det får du nog ta och söka upp det. Hur många människor det finns som inte vet vad ditt och mitt är , som inte kan aceptera att allt är inte ditt. Min kropp och du rör inte den ifall jag inte vill, enkel fakta och en sak alla människor borde veta. 
 
Rullade igenom facebook nu på morgonen och där kommer bara fler och fler som vågar erkänna vad dem faktiskt varit med om. Det är bra, det är viktigt att våga prata om det. Att våga säga att ja jag har blivit utsatt för det och nä det är inte mitt fel. För det är just det många tjejer först tänker efter en sådanhära sak, men tjejer NEJ det är verkligen inte erat fel. Ni kan inte hjälpa att ni är super snygga och killarna vet att dem inte kan få er. Tryck inte ner er och klaga ner er själva för ni är gryma och snygga, det är killen som är dum i huvudet rent ut sagt. Jag blir så fruktansvärt rädd och ororlig vart detta samhälle faktiskt är påväg. Det känns som att är det verkligen varje tjejs framtid att vara med om något sånt här. Är det verkligen så vår framtid ser ut, när ska detta sluta och hur mycket ska behöva hända innan någon sätter stopp. 
 
Politikerna pratar om saken ja jag vet men har det skett någon förändring? nä inte vad jag vet, känns bara som det blir värre och värre. Tills nu , det känns faktiskt som att med hjälp av denna hashtagen får folk upp ögonen. Människor börjar inse vilket stort problem det faktiskt är i dagens samhälle. Även att tjejern som sagt öppnar upp sig och säger jag har också blivit utsatt. Detta är inte okej och det är inget jag vill att någon ska bli utsatt för. Bli ifrån tagen ens egna rättigheter och faktiskt ens egen stolthet. Fruktansvärt och så oaceptabelt, ingen ska ha den makten över en och ingen ska låta sig trycka ner oss tjejer på det sättet. Våga stå upp och våga sätta ner foten.
 
#Metoo
 
Bildresultat för metoo
Till top