majaajohanson.blogg.se

En tjej på 19 vårar från Skåne. Har ett stort intresse för hästar och ett jobbigt liv som en tonåring. Med denna bloggen vill jag inspirera er och lära er att vara starka genom livet men även att våga visa sig svag.

Im back!!

Allmänt Permalink0
Efter en veckas uppehåll är jag nu tillbaka och skriver. En vecka med mycket i skolan och mycket med hästarna. Var tvungen att ta bort något ur mina dagar så jag faktiskt hann med allt och det blev tyvärr bloggen. Men ibland måste man priotera så man inte tappar sig själv under vägen. Något jag tycker är super viktigt då man kan alltid skriva en uppgift lite senare eller rida imorgon, men att glömma bort vem man faktiskt är och må så dåligt så man knappt vet fram eller bak är något jag gärna undviker. Så därför det blev som det blev med bloggen för jag gillar faktiskt att skriva här, att lätta på hjärtat och samma fatta sina dagar. Att kunna få utlopp för sina tankar och bara skriva allt man känner och tänker är underbart. Men skolan och hästar och mig SJÄLV är prio 1 sen får det andra komma som det gör. 
 
Iallafall är det lov nu och jag har "bara" 2 uppgifter från skolan kvar. Ska försöka beta av dem så snabbt jag kan så man är ifatt när jag börjar igen. Så tråkigt och drygt att börja skolan med massa uppgifter i bagaget, känns så tungt och allt blir så jobbigt liksom. Bättre att börja på ny kula och ta an nya upgifter med storm och engagemang. 
 
Uppdatering om hästarna.
ELMIA har alltså inträffat och hänt. Shit var ska jag börja förutom vilken helg jag har haft. Kom ditt med inga förväntningar alls då det var en stor bedrift att faktiskt bara ta mig ditt. Stor arena med mycket att kolla på. I onsdags körde vi upp och jag red inne på arenan på kvällen. Kände igenom han lite och så han hade fått vara inne på banan och kollat på allt innan första kvalet. Torsdagen, nervös Maja från början var överallt och ingenstans. Men sen sa en kompis till mig -hur svårt kan det va bara rid. Helt sant och när jag satte mig upp på Jagger var jag helt lugn och koncentrerad. Gick in i min bubbla och bara red, och satte nollan. Kunde inte riktigt förstå det men jo det var sant nollade första kvalet. Fredag, Andra kvalet skulle ridas och nu handlade om att sätta nollan så finall platsen skulle bli säkrad, då 60 ekipag skulle bli 25. 
 
Kval 2= noll fel+ en placering. Överlycklig Maja och kunde fortfarande inte förstå vad som hade hänt, men finallen på söndagen väntade. Allt var helt galet i mitt huvud och jag kunde inte riktigt förstå allt men allt var sant. Den fantastiska hästen är MIN och ja jag ska rida finalen i WV rising star på ELMIA. Lördagen gick åt till att slappna av lite och även sova ut, rida Jagger ett kort pass och sedan spendera lite tid på mäsan och kolla på några klasser. En bra dag som behövdes efter en väldigt intensiv vecka med mycket nerver. Söndagens finall= rev näst sista hindret. En helt fantastisk runda med många svåra linjer och tre kombination. Han hoppade jätte stort in i en linje där jag skulle ha 3 galoppsprång till en stor oxor. Fick korta ihop han så mycket då han är väldigt stor så han tappade stutsen i galoppen. Han hopade men rev med bakbenen. Kom ändån helt okej på hindret men ja det lila trycket saknades och distansen blev fel, men sånt är livet. Är ändån så extremt nöjd över denna helg. Mina prestationer att faktsikt kunnat hålla alla nerver i styr och gå in och prestera bra, samt Jagger som faktiskt inte kollade på något utan trivdes som fisken i vattnet på den stora banan. Bra helg kan man sammanfatta den som.
 
Ulrika Johanssons foto.
 
Hoppas ni mår bra och njuter av lovet ni som går i skolan. Maja is back och filmer från helgen kommer ikväll.
 
Ulrika Johanssons foto.
 
Den dagen det mailet kom trodde jag aldrig att jag skulle sitta här med så bra resultat i bagaget, älskar livet.
 

Till något helt annat. Jag har uteslutit bloggen lite pågrund av min stavning också. Jag älskar att skriva men "kan" egentligen inte. Har stavning problem och ja visa ord bli pannkaka men hoppas ni förstår ändån. Försöker verkligen kolla igenom mina texter så det blir så bra som möjligt. Men ja bara så ni vet, jag tränar på det och har även påbörjat en utredning i skolan. Ta hand om er.
Till top