mayaajohanson.blogg.se

En tjej på 16 vårar från Skåne. Har ett stort intresse för hästar och ett jobbigt liv som en tonåring. Med denna bloggen vill jag inspirera er och lära er att vara starka genom livet men även våga visa sig svag.

Skolan

Allmänt Permalink0
Som många vet har jag gått på 3 olika skolor under min gymnasietid. Alltså under ganska exakt 1 år pågrund av många olika andledningar. Alla dessa olika skolor och nya människor har man fått sätt en del. Varit med om olika saker men även tagit del av så mycket som jag annars inte hade gjort. Så jag ser det inte som ett nederlag att byttat skola utan som en erfarenhet. Inte så att jag uppmanar andra att byttat skola utan det viktiga är att man hittar rätt, det som passar en bäst helt enkelt. Även ser jag själv på min gymnasie tid som att wow vad jag har fått sätt mycket. För jag kan erkänna att min skol tid har inte varit på en rullanderälls och rakt spår. Det har minst sagt gått åt höger och vänster och upp och ner. Men tänkt hur mycket mer jag har sätt och upplevt än om jag bara hade gått rakt fram. För är det inte så att man måste alltid tänka possitivt för i varje dålig sak finns något bra.
 
En sak jag har lagt märke till på alla dem skolorna jag gått och från innan min gymnasie tid. Är hur extremt indelad en klass är, att där finns alltid något av allt. Att där är "grupper" i en klass och varje grupp står för något. För det är inte bara på film det är så för det är så i verkligheten också. Dem populära, "nördarna" , klassens clown, dem som inte förstår något, sportfånarna och dem som aldrig är i skolan. Låter fruktansvärt men det är sant. Kanske exakt samma grupper i varje klass och lika tydligt som det varit på mina skolor. Men för mig har det verkligen varit så. Jag är en person som tänker väldigt mycket och lägger märke det alla små detaljer. Så just denna saken har stört mig jätte länge. Hur kan det bli såhär? är allt bara en slump eller bästemmer någon detta. För på något sätt går det ändån ihopa så alla är med varandra ändån. En klass blir ett trots allas olikheter. Något helt fantastisk och att bara tillhöra en klass och sådan gemenskap tycker jag är väldigt viktigt. För man är med varandra ungefär varje dag och går igenom motgångar och framgångar tillsammans. För i de rummet med din klass skapar du din framtid. Så ja det är väldigt viktigt att man trivs i sin klass och att man lyckas komma överens, trots ens allas olikheter och bakgrunder. Detta är något jag tänkt och funderat på väldigt länge konstigt nog. Men nästa gång du ser en klass tänkt på detta. Vem tror du tillhör de olika grupperna och vem har vilken roll i klassen?
 
    
 
Bildresultat för människor citat 
 
Till top